Back to search results

Château Bon Baron

Jeanette van der Steen en haar man Piotr trekken zich na een druk zakenleven in Nederland terug in het Waalse Profondeville om een rustiger leven te leiden. Het koppel koopt een landhuis met een lapje grond. Al snel zien ze dat die grond een uitstekend terroir voor wijnbouw kan worden. Met de aanplant van wijnstokken in 2003 begint hun opmerkelijke wijnavontuur. Een grote stap in 2010 is de aanplant van een wijngaard van vijftien hectaren op de linkeroever van de Maas. Ze bewerken deze wijngaard op duurzame wijze. De Maas biedt een ideaal microklimaat voor de wijnstokken. Hij beschermt tegen voorjaarsvorst, ventileert en matigt extreme temperaturen. Jeanette en Piotr focussen vanaf het begin op productie van rode wijn want dat is de wijn die Belgen het meest drinken. Met hun krachtige maar zachte wijnen van pinot noir, acolon, cabernet dorsa, gamaret en garanoir worden ze bekend en inspireren ze ook andere Belgische wijnbouwers. Deze fruitgedreven, door rijpe tannine, goed gestructureerde wijnen krijgen een perfecte houtrijping en kunnen lang bewaard worden. Wijnen met de meeste concentratie en eikrijping heten Trésor. Sommige wijnen hebben een lichte volatiliteit die, gedoseerd, de complexiteit verhoogt. Wat witte wijn betreft houden we van de muscat à petits grains en van de houtgerijpte pinot gris maar ook de chardonnay heeft klasse.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2023.

Onze partners

Ook aan te raden Wijnhuizen

Chateau d'Annevoie

Château de Bioul

La Falize

Onze partners