Back to search results

Château Bon Baron

 Jeanette van der Steen en haar man Piotr zijn fenomenen in de Belgische wijnbouw. Ze inspireren een ganse generatie van wijnbouwers met blauwe druiven zoals acolon, cabernet dorsa, gamaret en garanoir. Ze behalen als eerste Belgische domein het duurzaamheidslabel FAIR’N GREEN. Met schijnbaar onuitputtelijke energie slagen ze erin om met dertien verschillende druivenrassen een ongelooflijk gevarieerd gamma witte, rode, rosé en mousserende wijn te maken. Hun creativiteit in het maken van diverse wijnstijlen is geïnspireerd door de smaaktheorie van Peter Klosse. De eerste wijnstokken gaan in 2003 in de grond op een perceeltje voor hun landhuis in Profondeville. Ze leren het vak van wijnbouwer op kleine schaal, experimenteren met verschillende druivenrassen en nemen tijd om zich bij befaamde buitenlandse wijndomeinen te informeren. Deze voorbereiding is nodig om in 2010 uit te breiden met vijftien hectaren extra wijngaard, aangelegd op goed gekozen terroir aan de Maas. De gemiddelde kwaliteit van de wijnen is hoog. Getuige daarvan de drie awards die Château Bon Baron binnenrijft. Vorig jaar haalde het twee awards. De houtgerijpte, rode wijnen zijn opvallend krachtig en fijn van tannine. In wit halen ze hoge kwaliteit met muscat, pinot gris en chardonnay. De proevers van Gault&Millau zijn gecharmeerd door de mousserende wijnen van het frisse oogstjaar 2021

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Chateau d'Annevoie

Château de Bioul

Domaine La Falize

Onze partners