Andy en Vanessa Wyckmans-Vaxelaire zijn de twee stuwende krachten achter Château de Bioul. Met veel enthousiasme maken zij van hun kasteel een echte oase van wijnplezier en natuurbeleving. Ze organiseren regelmatig wijnactiviteiten, maar ook leuke evenementen voor het hele gezin. Je kan op het domein picknicken en bedrijven zijn welkom voor teambuildings en personeelsuitstappen. Intussen behoort Château de Bioul tot de belangrijkste wijndomeinen in Wallonië. Het indrukwekkend kasteel heeft sporen die teruggaan tot de elfde eeuw. Vanaf 1896 wordt het de residen-tie van de familie Vaxelaire. Het domein is elf hectaren groot en de wijngaarden zijn aangeplant met johanniter, muscaris, pinotin en andere interspecifieke druiven. Het koppel is trots op hun erkenning in 2020 als biologisch wijndomein. Logischerwijze is er veel aandacht voor biodiversiteit. Dat merk je aan de vele heggen en struiken rond de percelen, de kruidentuin, de biologische groentetuin en de bijenkorven. Naast een goede zoninval door de zuidelijke ligging van de wijngaarden, speelt ook de invloed van de bodem een rol. Veel druivensoorten voelen zich goed in de leisteen en de kalk-kleibodem. De biologische wijnbouw wordt ook doorgetrokken in de wijnkelder waar keldermeester Mélanie Chereau al tien jaar haar wijnen zorgvuldig vinifieert met zo weinig mogelijk ingrepen. Château de Bioul produceert mousserende en stille wijnen.