De fascinerende creatie van Vuurzee bier:
een perfect samenspel tussen champagnegist, gekneusde pinot noir druiven en hop.

25 okt. 2023

7 jaar geleden werd bij de twee heren van De Goede & De Stoute een meesterwerk geboren: Vuurzee champagnebier, een creatie die de zintuigen verrukt en een toegevoegde waarde in de gastronomische wereld biedt. Dit unieke brouwsel vertelt het verhaal van passie, innovatie en het verleggen van grenzen.

Ontstaan vanuit vriendschap en nieuwsgierigheid. 

Vuurzee is niet zomaar een bier, het is een kunstwerk dat is geboren uit vriendschap en ontembare nieuwsgierigheid. Bij de creatie van Vuurzee hebben de twee brouwers, Piet en Pieter de traditionele brouwmethoden omarmd en verrijkt met een onconventionele twist. Na een ontmoeting in Italië vonden de twee heren de vriendschap in het Bourgondische leven en genieten van heerlijke gerechten met verrassende drankcombinaties. Echter ontbrak er iets, bier werd nog niet op het podium gezet dat het verdiende. Samen hebben de heren daar een antwoord op gevonden in het brouwen van Vuurzee. 

Het geheim achter de sprankelende magie van Vuurzee ligt in het gebruik van champagnegist en de toevoeging van gekneusde pinot noir druiven van eigen wijngaard.

Champagnegist, een sprankelend geheim. 

De keuze voor champagnegist zorgt voor de verfijnde smaak en het delicate karakter van Vuurzee. Deze bijzondere gistsoort voegt niet alleen een subtiele sprankeling toe aan het bier, maar creëert ook een verfijnde complexiteit die Vuurzee uniek maakt. Het samenspel tussen de champagnegist en de andere ingrediënten geeft het bier een elegante, bruisende textuur die de smaakpapillen streelt bij elke slok. 

Pinot noir druiven, een toets van elegantie. 

De magie stopt niet bij de champagnegist. Vuurzee champagnebier wordt verrijkt met de subtiele aroma's en smaken van pinot noir druiven. Deze druiven, van eigen wijngaard in Hilversum worden gekneusd en aan het einde van het brouwproces toegevoegd. De tannines zorgen voor zachte bitters en maakt dat Vuurzee uitstekend te pairen is met verfijnde gerechten. 

Vuurzee champagne bier, een beleving voor de zintuigen. 

Met Vuurzee champagnebier nodigt De Goede & De Stoute je uit om een unieke en onvergetelijke smaakbeleving te ervaren. Laat je verleiden door de sprankelende mousse van champagnegist en de verfijnde elegantie van pinot noir druiven. De Goede & De Stoute is met Vuurzee reeds te vinden bij de top van de Nederlandse gastronomie en zal nu met haar lage landen karakter in België te vinden zijn op plekken waar beleving en kwaliteit samenkomen. 

 

Ontdek de betoverende wereld van Vuurzee en laat je meenemen op een smaakvolle reis. Bezoek onze website op degoedeendestoute.nl om meer te weten over Vuurzee en ons Bourgondisch karakter.

Meer Nieuws

Belgische wijnbouw bloeit als nooit tevoren !

11 jul. 2024

Entre-Deux-Monts viert 20-jarig bestaan in 2024

8 jul. 2024

Het Wijndomein van Château de Bousval viert zijn tienjarig bestaan en nodigt u uit om het samen met uw gezin te ontdekken.

2 jul. 2024

Onze partners