Back to search results

Domaine Viticiole du Chenoy

Het biologisch gecertifieerde Domaine du Chenoy, gestart in 2003 door Philippe Grafé, krijgt een nieuw elan wanneer de broers Despatures, twee bio-ingenieurs, het domein overnemen. Ze brengen expertise uit Bordeaux mee en worden geadviseerd door de beroemde oenoloog Eric Boissenot. In de achttiende-eeuwse vierkantshoeve worden kelder en ontvangstruimte helemaal vernieuwd, een groot terras wordt aangelegd voor evenementen. De wijngaard telt veertien hectaren en ligt op gevarieerde bodem van leem, blauwe kalksteen, zandsteen en leisteen. 70% van de wijn is mousserend, een fruitige Perle de Wallonie met als basis regent. Daarnaast maakt het domein verfijnd , klassiek aandoende witte en rode blends van interspecifieke rassen. Een nieuwe, houtgerijpte witte cuvée van souvignier gris en solaris is in de maak. Het domein opent elke zaterdag tussen april en oktober. In zomer en winter is er een pop-up restaurant.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2024.

Ook aan te raden Wijnhuizen

Domaine du Ry d'Argent

Domaine La Falize

Domaine de Mellemont

Onze partners