Professor Ghislain Houben is een belangrijke naam in de Belgische wijnwereld. Hij startte zijn wijngaard in 2002 op de ouderlijke fruithoeve in Hoenshoven nabij Borgloon. Toentertijd plantte hij enkele honderden ranken. ‘Om te proberen’, zegt hij. Vandaag is het domein 6,5 hectare groot. Intussen laat hij de dagelijkse leiding van het domein over aan zijn zoon Jeroen. Vader en zoon onderscheiden zich van andere wijndomeinen door een non-conformistische houding. Zo werken zij met meer dan dertig soorten druiven, maken de meest vreemde mengingen en zijn niet bang om te experimenteren met vinificatiemethodes. Zij creëerden de eerste ‘orange wine’ in België. Sommige wijnen vergisten in hout, cement, terracotta of andere recipiënten. Jeroen en Ghislain hebben een duidelijke visie die gebaseerd is op een uiterst natuurvriendelijke wijnbouw. Daarvoor werden ze in 2022 gehonoreerd met een erkenning als biologisch wijnbouwbedrijf. Je kan de wijnen van domein Hoenshof proeven bij domein Helshoven, waar de wijnen geproduceerd worden.