Guido Verreyt is dertig jaar werkzaam in het Studiecentrum voor Kernenergie en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek in Mol. Na deze intense jaren kiezen Guido en zijn echtgenote Ann voor een bestaan dichter bij de natuur. In 2011 kopen zij een stuk grond in Sint-Pieters-Voeren en starten een wijndomein met gastenkamers. Intussen is het domein uitgebreid naar 1,5 hectaren. Het goed gelegen perceel ligt zuidelijk en is omringd door een bos, dat bescherming biedt. De wijngaard bestaat uit twee bodemtypes: enerzijds een strook met uitsluitend silex en leem en daarnaast kalkleem boven op een 70 meter diepe krijtrots. Dat zorgt voor de fijne zuren en de opvallende mineraliteit in de wijnen van Zwaeneberg. De kalkleem bodem leent zich goed voor de rijping van chardonnay druiven. Guido heeft verschillende druivenvariëteiten in de wijngaard, waaronder cabernet cortis, pinotin, johanniter en monarch. De mousserende wijn van 100 procent johanniter wordt gemaakt met de traditionele methode met tweede gisting in de fl s. Hij blijft 24 maanden sur lattes. De schuimwijnen van Zwaeneberg zijn niet gedoseerd en komen als ‘Brut Nature’ op de markt. De andere wijnen vergisten in roestvrijstalen tanks en de rode cuvées rijpen in eiken vaten. Wie het domein bezoekt, kan overnachten in een van de drie mooi ingerichte kamers van het wijndomein.