Dit jaar haalt wijndomein Kitsberg een award voor zijn Müller-Thurgau. Gezien de hoge kwaliteit van de wijnen stond het in de sterren geschreven dat het deze prijs ooit in de wacht zou slepen. Wijnbouwer Daniel Medarts slaagt er elk jaar in om met de weinig prestigieuze müller-thurgau, een Duitse kruising die internationaal op zijn retour is, geweldige wijn te maken met opvallende complexiteit. Daniel heeft drie wijngaardpercelen met een totale oppervlakte van 2,3 hectaren. De müller-thurgau komt van het kleinste, armste en meest stenige perceel. Daniël heeft zich het vak van wijnbouwer zelf aangeleerd, door veel te experimenteren maar ook door talrijke contacten met buitenlandse wijndomeinen in het kader van zijn functie van vennoot in wijnhandel Christiaens. Hij werkt met chardonnay, pinot blanc, pinot gris en müller-thurgau. De wijn krijgt een lange inweking op de schillen voordat de fermentatie start. Daarvoor moeten de druiven in perfecte staat zijn. Trossen die ook maar de minste symptomen vertonen van schimmelaantasting worden weggesneden. De fermentatie vindt afwisselend plaats op inox en eik en de keuze van het eiken vat, Frans of Amerikaans, is afhankelijk van de smaak van het primaire sap. Kenmerkend voor de Kitsberg wijnen is breed, zacht en romig mondgevoel en weelderige fruitigheid.