Peter Nijskens, een doorwinterde fruitteler uit Wilderen dicht bij Sint-Truiden, beslist samen met zijn vrouw Hilde en kinderen Laura, Gert-Jan en Isaline om een deel van het fruitbedrijf om te schakelen naar wijnbouw (2015). Gloire de Duras is een écht familiebedrijf waarbij de talenten van elk gezinslid ten volle worden benut: werk in de wijngaard, wijn maken, groepen ontvangen, organisatie, boekhouding en marketing. Anno 2024 is Gloire de Duras een belangrijke speler in de Belgische wijnbouw met aantrekkelijke, toegankelijke wijnen. De lössbodems van de verschillende percelen (zeven hectaren) zorgen voor veel body in de wijn, de aroma’s zijn steeds zuiver en vol. Alleen de Riesling-top-cuvée Clos de Duras komt van wijnstokken op zandgrond en dat merk je aan zijn subtielere aromatische karakter. Deze rieslingstokken groeien in het bijzondere microklimaat van de voormalige ommuurde groenten- en fruittuin van het Kasteel van Duras. In totaal bezit het domein twee hectaren wijngaard van topdruif riesling (Franse en Duitse klonen). Er worden verschillende cuvées van gemaakt, van droog tot lichtzoet. Deze wijnen hebben een groot bewaarpotentieel. Ook met pinot gris levert Gloire de Duras prachtig werk, met recent een terroir-cuvée (La Colline). Binnenkort brengt het twee mousserende wijnen op de markt, waarvan één van 100% riesling.