Annie en Etienne Hautier starten hun landbouwbedrijf in 1981 in het dorpje Baulers, op een steenworp van Nijvel. Net als veel collega’s voelen ze de noodzaak om de vee- en graanboerderij te diversifiëren. Beiden houden van wijn en het ligt voor de hand dat ze kiezen voor wijnbouw. Ze planten hun eerste ranken in 2013. Vandaag omvat het domein dertien hectaren wijngaard. Intussen stappen ook de zonen mee in het wijnverhaal. Domaine du Chapitre produceert wit, rosé, rood en mousserend. De mousserende wijnen zijn erkend als Crémant de Wallonie. In de wijngaard staan interspecifieke en klassieke druivenrassen. De belangrijkste zijn bronner, solaris, helios, johanniter, rondo, regent en cabaret noir. De keuze voor interspecifieke variëteiten maakt het voor de familie Hautier gemakkelijker om biologisch te werken. Intussen is het areaal uitgebreid met chardonnay en pinot noir, de uitverkoren druiven voor mousserende wijn. Sinds 2016 worden principes van biodynamische wijnbouw toegepast. Domaine du Chapitre stapt mee in het verhaal van wijntoerisme en wijnbeleving. Wie wenst, kan zich inschrijven om een dag mee te helpen bij de pluk. Bedrijven komen naar Domaine du Chapitre voor teambuilding. Individuele bezoekers en groepen zijn eveneens welkom op de hoeve.