Bezoekers van wijndomein Chant d’Éole komen snel onder de indruk. De infrastructuur is gigantisch. Je vindt er maar liefst twee restaurants, La Brasserie d’Éole tussen de wijnstokken en klasserestaurant L’Impératif d’Éole boven de wijnkelder (Gault&Millau 14,5/20; award Beste Belgische Wijnkaart 2024). Die wijnkelder brengt op volle productie jaarlijks een half miljoen flessen voort. De opslagplaats waar mousserende wijnen rijpen, kan een miljoen flessen huisvesten. In het hoofdgebouw vind je een wijnshop maar ook een polyvalente zaal voor allerlei evenementen waaronder muziekconcerten. Elektriciteit komt van windmolens en zonnepanelen. In de vatenruimte zien we barriques van Belgische eik. In de toekomst komt er een Chant d’Éole B&B. Naast de magnifieke Cuvée Réserve en het uitstekende basisgamma wit en rosé komen in de toekomst meerdere topwijnen op de markt. Die worden gemaakt met reservewijn, houtrijping en langere periodes sur lattes (> 60 maanden). Grote volumes en hoge kwaliteit gaan op Chant d’Éole hand in hand. De wijngaardbodems gelijken op die van de Champagne, namelijk krijt. Ze worden “Les Terres Blanches” genoemd. Er is veel wind waardoor de ziektedruk aanzienlijk vermindert. Niet toevallig staan hier windmolens. Chant d’Éole is het werk van de familie Ewbank die in de regio wel duizend hectaren aan landbouwgrond bezit.