Back to search results

Beerbosch

Wijndomein Beerbosch uit het West-Vlaamse Sint-Denijs is het werk van bio-ingenieur Veerle Verrue en haar echtgenoot Arne Pannecoucque. In 2018 plant het koppel de eerste wijnstokken op landbouwgrond geërfd van Veerle haar grootouders. De bodem bestaat uit leem, klei, ijzerhoudende mergel, silex en ijzerzandsteen. Veerle volgt landbouwschool, wijnbouwopleiding en doet stage op wijndomein Monteberg in het Heuvelland. Ook Arne doet bij Monteberg ervaring op. Ondertussen zijn vijf percelen aangeplant met een totale oppervlakte van zes hectaren. We vinden er chardonnay, pinot blanc, auxerrois, gewürztraminer, gamay en pinot noir. Veerle maakt de wijnen. De stijl waarnaar ze streeft, is krachtig en elegant. Ze is ambitieus, in het bijzonder op het vlak van rode wijnproductie. In de wijnkelder worden vaten gebruikt van Belgische eik uit de bossen van Rochefort. De fijne nerven van dit hout zijn volgens Veerle uiterst geschikt voor de opvoeding van chardonnay. De interventies in kelder worden beperkt: geen toevoeging van suiker, geen ontzuring en geen filtering van de wijn. De volgende stap in het project van Veerle en Arne is de uitbouw van oenotoerisme. In mei 2025 is het nieuwe gebouw klaar met ontvangstruimte en wijnbar, inclusief zomerterras.

Een overzicht van de geselecteerde wijnen van dit wijnhuis kunt u terugvinden in onze gedrukte gids Wine Guide Belgium 2025.

Onze partners

Ook aan te raden Wijnhuizen

Lijsternest

Domaine de Longuesault

Wijndomein Hoogenhove

Onze partners