De Maas als grote bondgenoot. Karel en Tine Henckens kunnen het niet genoeg benadrukken. ‘De kwaliteit en stijl van de wijnen worden bepaald door de unieke kiezelbodem in onze percelen’, vertelt Karel. De diepe laag grind zorgt voor een perfecte waterhuishouding, houdt de grond luchtig en geeft de wijnen een eigen stijl en smaak. De familie Henckens ontpopt zich in twintig jaar tijd tot een van de meest vooraanstaande wijndomeinen in Limburg. Intussen staat de tweede generatie aan de zijde van Karel en Tine. De oudste zoon Hein werkt samen met zijn vader in de wijngaarden en wijnkelder. Met een opleiding aan de beroemde wijnuniversiteit van Bordeaux en stage bij een vooraanstaand Bourgogne huis komt deze jonge ingenieur beslagen ten ijs. De toekomst van het wijndomein is gegarandeerd. Ook de andere kinderen zijn actief bij ontvangst en begeleiding van de vele bezoekers. Wijndomein Aldeneyck bewerkt tien hectaren wijngaarden. Er worden elf cuvées geproduceerd. Karel en Tine zetten intens in op wijntoerisme. In de nieuwe wijnlounge laten ze een grote glazen muur bouwen met zicht op de verzorgde wijnkelder. Transparantie, kwaliteit en gastvrijheid zijn de kernwoorden voor dit domein. Tijdens het weekend gaan rondleidingen en proeverijen door.