Wijndomein Valke Vleug viert haar vijfjarig bestaan met een uitzonderlijke reeks gastronomische weekends. Onder de naam 5 Years Valke Vleug – A Summer of Culinary Icons ontvangen ze deze zomer verschillende gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland voor exclusieve ‘four-hands’ collabs. Zeven weekends met een indrukwekkende line-up van topchefs zorgen voor een zomer die zijn gelijke niet kent.
De legendarische Roger Souvereyns (Gault&Millau voormalig 19,5/20 bij Scholteshof), grootmeester van de Belgische gastronomie, kookt op 86-jarige leeftijd nog één keer voor publiek. Hij verwierf wereldfaam met zijn iconische hotel-restaurant Scholteshof in Stevoort, waar hij zijn pioniersgeest volop liet spreken.
In een reeks zeldzame ‘quatre-mains’ komt hij opnieuw samen met enkele van zijn oud-leerlingen. Van chef Jacob Jan Boerma (Gault&Millau 16/20 met Fine Fleur), over Jo Bussels (Gault&Millau 14/20), tot Johan Schroven (Gault&Millau 15/20).
Het Antwerpse restaurant Materia, Gault&Millau 14/20 en nr. 37 in The 50 Best Italian Restaurants in the World, verwelkomt iconen als Giovanni Bruno van restaurant Senzanome uit Brussel (Gault&Millau 16/20 en nr. 14) en Pasquale Carfora van restaurant Aroma uit Nederland (Gault&Millau 14/20 en nr. 43). Samen zorgen ze voor uitmuntende quattro mani, aangevuld met een verrassende mix van fine dining en Napolitaanse street food van pizzachef Luca Fabozzi.
De zomer wordt feestelijk afgesloten op zondag 21 september met HarFest, het jaarlijkse oogstfeest van Wijndomein Valke Vleug. Tijdens deze lunch met zicht op de wijnranken bundelen Roger Souvereyns en Materia voor de eerste en enige keer de krachten in de keuken.
Info en reservaties via www.valkevleug.be/5-years-valke-vleug